Naisten rinnat suurempia kuin koskaan aiemmin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rintojen pienennysleikkaukset ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Aiemmin leikkauksia tehtiin naisille, jotka halusivat vaihtaa silikonitäytteet pienempään tai poistaa täytteet, mutta nykyään naisilla on luonnostaan niin suuret rinnat, että ne ovat jo epämukavat.

Daily Mail -lehti kertoo englantilaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan rintojen pienennysleikkaukset ovat yleistyneet ja niitä tehtiin jopa 13 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. 14 – 25 -vuotiaat naiset olivat kaikkein kiinnostuneimpia pienentämään rintojaan, koska he kokivat suuret rinnat niin epämukaviksi.

Suurten rintojen kannatteleminen voi aiheuttaa naisille huonon ryhdin, selkäkipuja ja tuottaa vaikeuksia myös rintaliivikaupoilla. Raskaiden rintojen kannatteleminen voi myös tehdä liivien olkaimista hartioihin niin syvät painaumat, että niistä alkaa vuotamaan verta.

Lääkäreiden ja tutkijoiden mukaan naisten rintojen suureneminen johtuu ympäristöllisistä tekijöistä ja hormonaalisesta ehkäisystä, joka on kasvavien nuorten ja teini-ikäisten naisten keskuudessa todella suosittua. Myös rasvainen ruokavalio vaikuttaa tutkijoiden mukaan siihen paljonko naisten rinnat kasvavat ja miten ne lähtevät kehittymään kun he ovat nuoria.