Selvitys paljasti: Nykynuoret ovat surkeita rahankäytössä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhden teorian mukaan useammilla tämän päivän nuorista aikuisista ei ole rahaa ostaa omaa asuntoa koska asuntojen hinnat ovat nousseet vuosikymmenien saatossa pilviin samaan aikaan kun työllisyystilanne on huonontunut. Tuoreen kyselyn myötä on saatu selville, että nuoria ei edes kiinnosta säästää rahaa.

Uuden Englannissa suoritetun kyselyn mukaan tämän päivän nuoret aikuiset ovat surkeita rahankäytössä ja säästämisessä. Yli puolet 18 – 30 -vuotiaista valitsee nopean kuluttamisen ravintolaillallisiin, muotiin, kahviin ja luksustuotteisiin sen sijaan, että säästäisi tulevaisuuttaan varten.

59 prosenttia kyselyyn vastanneista tuhlasi rahansa mukavuuksiin mielummin kuin säästäisi tai investoisi ne. 26 prosenttia vastanneista myönsi Daily Mail -lehden mukaan käyttävänsä joka palkan viimeistä senttiä myöten aina kuukauden loppuun mennessä.

Yli kolmasosa nuorista vastasi, että ei voisi kuvitellakaan koskaan omistavansa omaa kotiaan ellei se tulisi heille perintönä, koska asunnot ovat nykyään niin kalliita. Nuoret aikuiset käyttävät rahat heti palkan tullen mielummin ravintoloihin ja ostoksiin kuin säästäisivät esimerkiksi eläkettä tai asuntoa varten.