Tavaratalon WTC-kunnianosoituksesta someraivo – limulavat kaksoistorneina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa vietetään jälleen pian 11. syyskuuta 2001 tehtyjen terrori-iskujen muistopäivää. Myös monet ketjut ja tuotemerkit osallistuvat uhrien muistamiseen, toisinaan hieman kyseenalaisillakin tavoilla.

Nyt someraivoa on synnyttänyt Floridan Panama City Beachilla sijaitseva Walmart-tavaratalo. Kaupan ruokaosastolla muistettiin syyskuun 11. päivän uhreja Coca-Cola -lavoista kootuilla kaksoistorneilla, joiden taustalla ol niin ikään virvoitusjuomalavoista rakennettu Yhdysvaltojen lippu.

– Me emme ikinä unohda, tavaratalon erikoisen 9/11-muistomerkin yläpuolelle nostetussa, Coca Cola -logoin varustetussa kankaassa lukee.

Tavaratalon tempaus keräsi laajaa kritiikkiä sen jälkeen, kun Twitter-käyttäjä Shawn Richard jakoi Coca-Cola -torneista ottamansa kuvan verkossa. Juomalavat on sittemmin järjestelty uuteen uskoon, ja Coca-Cola on julkaissut tapausta koskevan tiedotteen verkossa.

– Asetelman oli tarkoitus osoittaa kunniaa paikallisille palonkuntalaisille ja tukea heidän järjestönsä tulevaa tapahtumaa. Pyydämme vilpittömästi anteeksi kaikille jotka loukkaantuivat tai ymmärsivät sen tarkoituksen väärin, tiedotteessa kerrotaan.