Parhaat emojit kerätään yhteen – käytätkö sinä jo näitä?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä on nähty kampanjoita, joissa viralliseen emojivalikoimaan vaaditaan muun muassa punahiuksista emojia, sateenkaarilippua ja kondomia. Emojeista päättä viime kädessä Unicode Consortium -niminen järjestö.

Unicode Consortium on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on standardisoida tietokoneiden ja älylaitteiden kirjaimet sekä merkit. Nyt internetin käyttäjillä on kuitenkin mahdollisuus yrittää vaikuttaa siihen, mitä uusia emojia viralliseen valikoimaan lisätään.

EmojiRequest-sivustolla käyttäjät voivat äänestää omia suosikkejaan uusiksi ehdotetuista emojeista. Sivusto ei toimi yhteistyössä Unicode Consortiumin kanssa, mutta EmojiRequestin ylläpitäjät kuuluvat järjestön äänestäjiin.

Sivuston tarkoituksena on, että eniten ääniä keränneistä emojeista laadittaisiin tarkat ehdotukset Unicode Consortiumille. EmojiRequest ei anna toistaiseksi käyttäjille mahdollisuutta luoda omia emoji-ehdokkaita. Sivustolla on kuitenkin yli 200.000 äänestettävää ehdokasta, joten jokaiselle löytyy vaihtoehdoista varmasti omansa.

https://www.emojirequest.com/