Netissä vaaditaan: Gorillavauva nimettävä Harambeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi tämän vuoden suurimmista somekohuista on liittynyt Harambe-gorillan kuolemaan. Yhdysvaltojen Ohion Cincinnatin eläintarhassa asunut eläin lopetettiin puiston henkilökunnan toimesta, kun kolmivuotias poika tippui gorillan aitaukseen.

Nyt Philadelphian eläintarhaan on syntynyt uusi gorillavauva. Philadelphia Inquirer -lehden mukaan eläintarha aikoo järjestää kilpailun, jossa ihmisiä pyydetään nimeämään vastasyntynyt eläin. Sosiaalisessa mediassa aloitettiin nopeasti kampanja, jossa gorillavauva halutaan nimetä edesmenneen Haramben mukaan.

Philadelphian eläintarhan vastasyntynyt pienokainen halutaan nimetä Haramben mukaan erityisesti sen vuoksi, että molemmat eläimet ovat läntisiä tasankomaagorilloita. Gorillavauvalle on ehdotettu sosiaalisessa mediassa nimiä kuten Harambe II ja Harambe Junior.

Philadelphian eläintarha on kiittänyt Twitterissä ihmisiä heidän tuestaan. Viestissä kuitenkin kerrottiin, että kansa pääsee äänestämään mieluisinta ehdotusta valmiista vaihtoehdoista. Toistaiseksi on siis epävarmaa, tuleeko eläintarha taipumaan nettikansan vaatimukseen.