Instagram taistelee törkykommentteja vastaan – uudet keinot käyttöön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuvapalvelu Instagram antaa tuoreimman uudistuksen myötä käyttäjilleen paremman mahdollisuuden taistella somehäiriköitä ja trolleja vastaan. Uudistuksen myötä loukkaavat ja sopimattomat kommentit on mahdollista piilottaa automaattisesti.

Uusi ominaisuus löytyy Instagramin Asetuksien Kommentit -osiosta. Valikosta löytyvän Piilota sopimattomat kommentit -napin aktivoimalla Instagram piilottaa automaattisesti sopimattomaksi merkityt sanat. Mukautetut avainsanat -kohidassa käyttäjä voi lisätä sanoja, lauseita ja emojia piilotettavien listalle.

Nyt kaikkien saataville tullut ominaisuus on ollut jo jonkin aikaa käytössä suosituimpien Instagram-käyttäjillä, kuten julkisuuden henkilöiden keskuudessa. Mashable-sivuston mukaan ominaisuus ei toistaiseksi vaikuta yksityisviestien sisältöön tai Tarinat-ominaisuuden kommentteihin.