Korkein oikeus: Julkinen masturbointi sallittua Italiassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sisilialainen 69-vuotias mies yllätettiin taannoin masturboimasta Catanian yliopistokampuksen lähistöllä. Mies pidätettiin ja hän sai teostaan kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen ja 3.200 euron sakot. Korkein oikeus kumosi tuomion.

Italiassa ei ole nykyään laitonta harrastaa itsetyydytystä julkisesti, mikäli lähistöllä ei ole alaikäisiä. Julkimasturboimista ei katsota rikolliseksi käyttäytymiseksi, sillä sen rangaistavuus poistui viime vuonna lainmuutoksen myötä. Toisin sanoen Italiassa on laillista onanoida missä ja milloin vain, kunhan lähistöllä ei ole alle 18-vuotiaita, CNN uutisoi.

Miehen tapaus on palautettu korkeimmasta oikeudesta paikallisen tuomioistuimen käsiteltäväksi. Suomessa julkisella paikalla masturboimisesta on säädetty rikoslain sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta koskevassa pykälässä. Suomessa julkisesta itsetyydytyksestä voi saada rangaistuksen, mikäli se aiheuttaa pahennusta. Rikoksesta tuomitaan joko sakkoihin tai enintään kuuden kuukauden vankeustuomioon.