Perhe erilaiselle syyslomareissulle – kokeilkaa rohkeasti uutta

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapsille voi kertoa ja selittää asioita vaikka kuinka paljon, mutta ikimuistoisempaa ja opettavaisempaa se on, jos he pääsevät itse kokemaan mahdollisimman paljon. Matkustelu saatetaan mieltää ainoastaan aikuisten puuhaksi ja lasten kanssa suositaan helppoja pakettivaihtoehtoja.

Mikäli jälkikasvu oppii pienestä pitäen matkustelemaan vanhempiensa kanssa erilaisissa olosuhteissa, avartuu hänen maailmansa huomattavasti. PureWow-sivusto listaa nyt kymmenen erilaista reissua, joita vanhempien tulisi tehdä lastensa kanssa vähintään kerran elämässä. Ensimmäinen matka on perinteinen autoloma, jossa reissataan neljäpyöräisellä menopelillä pitkä reitti koko perheen voimin.

Toinen matka voi viedä vanhempien juurille tai kotikaupunkiin. Kolmas ehdotus on kansallispuistoon tutustuminen lasten kanssa. Kun pienet ihmiset vie luonnon helmaan, oppivat he kunnioittamaan paremmin ympäristöään. Tenavat rakastavat yleensä eläimiä, joten yksi matka on ainakin kerran elämässä paikkaan, jossa voi nähdä eläimiä niiden aidossa elinympäristössä. Retkeilyyn voi sisällyttää myös telttailua ja muuta leirielämää.

Vanhempien kannattaa ottaa lapset myös kaupunkilomalle mukaan ja esitellä suurkaupungin sykettä ja vilinää. Myös oman maan pääkaupunkiin tutustuminen on sivistävää, puhumattakaan historiallisesti merkittävistä paikkakunnista. Yksi lapsiperheen haastematka voi olla sellainen, jossa perhe poistuu täysin mukavuusalueeltaan oppiakseen ja nähdäkseen mahdollisimman paljon uutta. Antakaa myös lasten osallistua matkojen suunnitteluun, heidän ehdotuksensa saattavat yllättää.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.