Teslan automaattiohjaus uudistuu – väärinkäytöllä seurauksia

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Henkilöautojen itseohjaavat ominaisuudet ovat puhututtaneet viime aikoina kovasti. Ensimmäisenä maailmassa automaattiohjauksen käyttöön ottaneen Teslan järjestelmään on nyt tulossa uudistus, jolla pyritään vähentämään ominaisuuden väärinkäyttöä.

Mikäli kuljettaja laiminlyö toistuvasti auton kehotuksia tarttua rattiin automaattiohjauksen ominaisuuden ollessa päällä menettää hän mahdollisuuden käyttää sitä. Autopilotin käynnistäminen uudelleen onnistuu vasta sen jälkeen, kun kuljettaja on pysäyttänyt auton kokonaan.

Uudistus on Teslan mukaan mukana Teslan järjestelmän seuraavassa versiossa 8.0. Samassa versiossa esitellään myös niin ikään ensimmäisenä maailmassa ominaisuus, jossa auto osaa ohjata itse itsensä moottoritien rampilta. Tämä ominaisuus tulee ensin käyttöön vain Yhdysvalloissa.