USB-tikku tuhoaa minkä tahansa tietokoneen sekunneissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hongkongilainen yritys on tuonut markkinoille laitteen, jonka kerrotaan tuhoavan minkä tahansa USB-liitännällä varustetun laitteen. Käytännössä kyse on tuhovoimaisesta pienestä USB-tikusta.

Kun USB Kill 2.0 kytketään tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen, se lataa nopeasti kondensaattorinsa täyteen virtaa. Tämän jälkeen se syöttää kaiken sähkön kerralla takaisin laitteeseen. Tämä vaurioittaa suojaamattomat laitteet pysyvästi sekunneissa.

USB Killin valmistajien mukaan laitteella halutaan nostaa huomiota USB-porttien turvallisuusriskeihin. Yhtiön mukaan kaikki julkisesti käytössä olevat USB-liitännät ovat alttiita hakkeroinnin ja haittaohjelmien lataamisen lisäksi sähköisille hyökkäyksille. Yhtiön mukaan jotkut yhtiöt, kuten Apple ovat suojanneet laitteensa tämän kaltaisilta hyökkäyksiltä.

Laitetta myydään verkossa noin 50 euron hintaan. 14 euron lisähintaan asiakkaat saavat Test Shield -lisävarusteen, jolla USB Killiä pystyy kokeilemaan aiheuttamatta tuhoja omaan tietokoneeseensa.