Varkaat tulivat katumapäälle – palauttivat 12-vuotiaan syöpäpotilaan lahjoitukset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa järjestetään runsaasti rahastoja, kampanjoita ja tempauksia sairastuneiden ihmisten lääke- ja sairaalakulujen kattamiseksi. Kaikilla maan kansalaisilla ei ole mahdollisuutta hankkia itselleen kalliita terveydenhoitoon oikeuttavia vakuutuksia.

Yksi vakavasti sairastuneista on 12-vuotias Abby VanDyke. New Hampshiren Wearen yläasteen 7. luokkaa käyvä Abby sairastui hiljattain leukemiaan. Koko kylä halusi auttaa tyttöä taistelussa sairautta vastaan.

Abbyn taustajoukot alkoivat myydä ihmisille oransseja flamingoja pihakoristeiksi, ja tuotoilla on tarkoitus kattaa Abbyn lääkärikuluja. Valitettavasti hyvän tahdon kampanja sai ikävän käänteen, kun flamingoja katosi varkaiden kynsiin.

Osa flamingoja varastaneista tuli kuitenkin katumapäälle kuullessaan oranssien puutarhalintujen alkuperäistarkoituksen ja he palauttivat koristeet paikoilleen kirjallisen anteeksipyynnön kera. Lisäksi varkaat tekivät lahjoituksen Abbyn sairausrahastoon. Asiasta uutisoi paikallinen poliisilaitos. Ehkäpä ihmiskunnalla on sittenkin toivoa.