Asiantuntijat: Vasta tässä iässä kannattaa mennä naimisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisiaan rakastavat ihmiset astuvat avioliittoon, perustavat perheen ja elävät onnellisena kuolemaan saakka. Perinteisen ajattelumallin mukaan avioliitto tulisi solmia nuorena, mutta nykyisin ihmiset ovat oppineet odottamaan. Tärkeämpää on löytää itsensä ja oppia asioita, joista tulee onnelliseksi.

Parisuhdevalmentaja ja psykoterapeutti Toni Coleman ja avioliittoasiantuntija Lesli Doares ovat yhtä mieltä siitä, että ihmisen kannattaa avioitua ylensä vasta yli 25-vuotiaana. Tällöin henkilöt ovat todennäköisesti kypsempiä elämään ja pitkäaikaiseen sitoutumiseen. Erilleen kasvaminen on epätodennäköisempää.

Tervehenkinen aikuinen tuntee oman persoonansa ja tietää mitä elämältään haluaa. He ovat itsenäisiä ja valmiita pysymään kumppanin kanssa ilman, että omat tarpeet menevät kaiken edelle. Iän mukana tuoma kokemus on antanut viisautta ymmärtää asioita avarakatseisemmin. Liian vanhaksi ei kannata kuitenkaan odottaa – tällöin saattaa joutua tyytymään vähemmän ideaaliin kumppaniehdokkaaseen.