Black metal -muusikon vaalimainos: ”Älä äänestä minua” – sai lopulta äänivyöryn!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän linjan norjalainen black metal -muusikko Fenriz on tekemässä aluevaltausta politiikkaan – vasten hänen omaa tahtoaan. Darkthrone-yhtyeeseen kuuluva muusikko valittiin nimittäin kotikylänsä Kolbotnin kunnanvaltuustoon.

Fenrizin mukaan kaikki alkoi, kun hän suostui vastentahtoisesti ehdolle paikallisen valtuuston varaedustajaksi. Toisin kuin mies kuvitteli, hänet äänestettiin mukaan paikallispolitiikkaan. Black metal -muusikon vaalisloganissa mies pyysi ihmisiä olemaan antamatta ääntään hänelle.

Kampanjakuvassaan Fenriz piteli sylissään lemmikkikissaansa. Vaalikampanjalla oli ilmeisesti päinvastainen vaikutus, kuin mitä muusikko toivoi.

– Minun täytyy lähteä mukaan kokouksiin normaalisti osallistuvien ollessa kipeänä tai jotain vastaavaa. Silloin minun täytyy istua siellä ja tuntea oloni typeräksi normaalien ihmisten seurassa, Fenriz kuvailee CLRVYNT-sivuston haastattelussa.

Darkthronen tuorein Arctic Thunder -levy ilmestyy 14. lokakuuta. Vuonna 1986 perustettu yhtye lukeutuu kaikkien aikojen tunnetuimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin black metal -yhtyeisiin.