Nolo moka: Facebook teki onnettomuudesta iloisen diaesityksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin diaesitys -ominaisuus luo käyttäjien valokuvista ja videoista automaattisesti diaesityksiä, joiden julkaisua se ehdottaa. Valitettavasti sivusto ei osaa aina arvioida, mitkä otokset soveltuvat iloisiksi tarkoitettujen kuvaesitysten sisällöksi.

Josh Gibson joutui taannoin rajuun auto-onnettomuuteen Utahin osavaltion Oremissa. Miehen auto vieri katolleen toisen ajoneuvon törmättyä siihen. Josh selvisi tilanteesta hengissä, mutta kolari olisi voinut johtaa vakaviin seurauksiin.

Kun mies avasi Facebookin seuraavan kerran, hän huomasi yhteisöpalvelun koostaneen hänelle automaattisesti diaesityksen. Esitys koostui onnettomuuspaikalta otetuista kuvista, jotka Josh otti vakuutuskäyttöön. Rajujen onnettomuuskuvien taustalla soi iloinen musiikki.

The Sun -lehden mukaan Josh Gibson suhtautuu asiaan huumorilla. Hän päätti jakaa Facebookin automaattisesti tekemän videon Reddit-sivustolla. Perjantai Oremissa -nimen saaneesta videosta tuli nopeasti nettihitti.