Puiset laukut lumoavat – sopivat moderniin tyyliin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on pitkät perinteet puuesineiden valmistamisessa. Koivupuusta levymäisinä suikaleina irrotetut tuohet sopivat esimerkiksi repun tekemiseen. Nyt perinteinen tuohikontti on saanut haastajan Istanbulista, jossa valmistetaan puisia reppuja ja käsilaukkuja.

Puuseppästudio Grav Grav valmistaa luonnonmateriaaleista näyttäviä laukkuja, kasseja ja reppuja. Puiset kantovälineet on valmistettu joko pähkinäpuusta, tammesta tai pyökistä. Laukkujen koristelut on tehty ristipistotyyliin.

Merve Burma -niminen taiteilija on esitellyt puisia luomuksiaan Instagramissa ja Bored Panda -sivustolla. Hän on yrittänyt yhdistää luomuksissaan perinteistä ja modernia ulkomuotoa. Puisissa käsilaukuissa on kukkien, eläinten ja hedelmien kuvia.