Vibraattori vakoilee tietoja käyttäjien masturboinnista: ”Yksi räikeimmistä tapauksista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Standard Innovation -yritys lanseerasi muutama vuosi sitten älyvibraattoriksi kutsutun We-Vibe -seksilelun. Taannoin verkossa nousi kohu, kun We-Vibe 4 Plus -laitteen paljastettiin keräävän tietoa ja lähettävän sitä valmistajalle.

Nyt nimettömänä pysyttelevä chicagolaisnainen on noistanut kanteen Standard Innovationia vastaan. Hänen mukaansa yhtiö ei ole ilmoittanut missään, että seksilelu kerää tietoja käyttäjästään. Naisen tavoitteena on saada muitakin We-Viben käyttäjiä mukaan ryhmäkanteeseen.

– Tämä on yksi räikeimmistä käsittelemistämme tapauksista, joissa yksityisyyttä on loukattu, asianajaja Eve-Lynn Rapp kuvailee Chicago Tribune -lehden mukaan.

Oikeusjutussa We-Viben kerrotaan lähettävän valmistajalle käyttäjän tunnuksilla varustetun tiedon siitä milloin ja millä säädöillä laitetta käytetään. Mashable-sivuston mukaan Standard Innovationin johtajan sen sijaan väitti aikaisemmin laitteen keräävän tietoja ainoastaan lämpötilan muutoksista.

We-Viben paljastettiin keräävän ja lähettävän tietoja taannoin Las Vegasissa järjestetyssä Def Con -tapahtumassa. Käyttäjiä varoitettiin myös siitä, että älyvibraattori on altis hakkereiden hyökkäyksille.