MT: 26 lammasta kuoli Tammelassa – syynä ohikulkijoiden syöttämät omenat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sivulliset voivat joskus kuvitella tekevänsä oikein, kun syöttävät toisten eläimille herkkuja. Tilanne on sama antoi sivullinen sitten koiralle namipalan tai lampaille omenoita. Nyt Maaseudun Tulevaisuus uutisoi tragediasta, jossa sivullinen oli syöttänyt kieltokyltistä huolimatta lampaille omenoita.

Tammelalainen Lampuri Kristiina Liinaharja menetti ajattelemattoman teon vuoksi peräti 26 lammasta, joiden kuolema vei samalla kolmanneksen hänen tilansa liikevaihdosta.

Puolentoista viikon erilaiset hoitoyritykset eivät auttaneet, ja 24 nuorta pässiä jouduttiin lopulta lopettamaan niiden kärsittyä sitä ennen myrkytysoireiden aiheuttamista kovista tuskista. Kaksi lammasta oli kuollut jo sitä ennen. Omenat eivät sovi lainkaan lampaille, joiden sulattamiseen lampaan pötsi ei ole sovelias.

– Älä siis anna eläimelle mitään, ei ruohoa, ei leipää, ei omenaa. Älä luule tietäväsi, mikä sille sopii, kun et oikeasti tiedä. Ihmisten on ymmärrettävä: älä ota kesäkissaa äläkä ruoki laitumella olevia eläimiä, Liinaharja kommentoi Maaseudun Tulevaisuudelle.