Ammattimuusikko sävelsi oman levyn kissoille – pitkän tutkimustyön tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissat ovat olleet mukana ihmisten elämässä tuhansien vuosien ajan. Ennen kissoja palvottiin jopa jumalina, mutta nykyisin ne ovat saavuttaneet sijan netin suosituimpien hahmojen joukossa. Ammattimuusikko David Teie tutki kissojen rakastamaa äänimaailmaa ja sävelsi maukuville eläimille oman levyn.

Music for Cats -sävellys on kokoelma, johon on koottu kissojen rakastamia ääniä aina linnunlaulusta kehräämiseen. Eläinasiantuntijat ovat tutkineet Teien sävellyksiä ja todenneet, että kissat todella rakastavat miehen loihtiman äänimaailman kuuntelemista. Levylle haettiin aikoinaan rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla, ja nyt sitä voi tilata kuunneltavaksi.

David Teie on sinfoniaorkestereissa pitkään soittanut sellisti, joka on noussut lavalle muun muassa Metallican kanssa. Mies kehitteli kissalevyn ideaa kuusi vuotta, ja se voitti jopa nerokkaimman keksinnön palkinnon vuonna 2009. Music for Cats on saanut innokkaan vastaanoton myös tassumaakareiden omistajilta.