Maailman huikein uimapaikka Grand Canyonin pohjalla

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman seitsemän luonnonihmeen joukkoon usein listattu amerikkalainen nähtävyys Grand Canyon on 446 kilometriä pitkä kanjoni, joka on paikoittain jopa kaksi kilometriä syvä. Kanjoni on syntynyt miljoonien vuosien aikana. Yleensä kanjoniin ja siellä virtaavaan Colorado-jokeen tutustutaan yläpuolelta käsin.

Harva tietää, että kanjonissa on myös mahdollista uida, ja saada siten uuden perspektiivin huikeaan punaisten kallioiden ympäröimään jokimaisemaan. Insiderin matkailuosio esittelee Facebookissa videon, jolla näytetään kanjonin turkoosissa vedessä polskuttelemista.

Uiminen on mahdollista muun muassa Colorado-joen sivuhaarassa nimeltään Havasu Creek. Uimapaikka sijaitsee Arizonan osavaltiossa. Matkailijat voivat meloa tai uida kanjonimaisemissa yhteensä 16 kilometrin verran. Moni reissaaja kertoo käyneensä Grand Canyonilla, mutta kuinka moni on oikeasti käynyt kanjonissa?