Suomalaiset patistetaan ensi yöksi ulos nukkumaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Latu haastaa ensi yönä, lauantaina 17. syyskuuta, suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Nuku yö ulkona -haastessa majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus.

– Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla, Suomen Ladun retkeilyvastaava Juhani Lehto kannustaa.

Suomen laajat jokamiehenoikeudet mahdollistavat sen, että luonnossa voi liikkua ja oleskella melko vapaasti. Yksi merkittävimmistä oikeuksista on tilapäinen oleskelu siellä, missä liikkuminenkin on sallittua.

– Jokamiehenoikeudet eivät ole itsestäänselvyys, joten niitä kannattaa vaalia. Ja erityisesti käyttää, Juhani Lehto sanoo.

Kampanjan päätapahtuma järjestetään Reisjärvellä, johon nousee tunnelmallinen metsähotelli ravintoloineen 100 yöpyjälle.

– Reisjärven hotellipaikat on jo varattu lähes täyteen, mutta omilla majoitteilla voi vielä ilmoittautua mukaan. Yöpymisen lisäksi tarjolla on todella monipuolista ohjelmaa; muun muassa maastopyöräilyä ja toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltolan nuotiotarinoita. Jos et pääse Reisjärvelle, niin useat Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät kyseisenä viikonloppuna tapahtumia eri puolilla Suomea, Juhani Lehto lisää.