15 000 dominopalikkaa ja 25 tuntia – näin näyttävästi rakennelma sortui

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmassa on muutamia videobloggaajia, jotka ovat keskittyneet pelkästään dominopalikkatornien ja -ketjujen rakentamiseen. Ammatikseen dominopalikkatorneja rakentava Hevesh5 on nyt julkaissut videon ennennäkemättömästä kolminkertaisesta palikkaspiraalista.

Neitokainen kertoo, että hänellä on mennyt palikkaspiraalin rakentamiseen 25 tuntia ja prosessi on kestänyt yhteensä kahdeksan päivää. Rakennelmassa on yhteensä 15.000 dominopalikka, ja hän pitää sitä parhaana koskaan rakentamanaan.

Jo pelkästään rakennusprojektin seuraaminen on kiehtovaa, puhumattakaan spiraalin kaatamisesta palikka kerrallaan. Dominoefektiksi kutsutaan ketjureaktiota, jossa esineet kaatuvat pitkässä jonossa toinen toisensa kumoten. Palikkatorneja ja -ketjuja rakentavat harrastajat julkaisevat yleensä uusia videoita viikottain.