Huolestuttava tutkimustulos: Jo kolmevuotiailla on ulkonäköpaineita

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Televisio, mainokset ja internet ovat pullollaan kaikkea mikä viittaa siihen, että elämme todella ulkonäkökeskeistä aikaa. Lapset käyttävät yhä nuoremmasta iästä lähtien itse tabletteja ja tietokoneita, ja pääsevät näkemään tätä puolta maailman menosta yhä aiemmin.

Daily Mail -lehti kertoo Pasey-järjestön tekemästä kyselystä, jonka pohjalta on saatu selville, että kolmevuotiailla pikkulapsilla on jo ulkonäköpaineita. Kyselyn mukaan alle viisivuotiaatkin lapset arvioivat itseään sen mukaan ovatko he omasta mielestään kauniita, komeita tai tarpeeksi laihoja.

Lastenhoitajat ja päiväkodin työntekijät kertoivat kyselyssä, että pikkulapset eivät ole tyytyväisiä omaan ulkonäköönsä. Moni lapsista pitää itseään lihavana tai rumana, minkä vuoksi yksi viidestä lapsesta torjuukin ruokaa sen pelossa, että ruoka tekee heistä lihavan.