Hirmumyrsky kylvi tuhoa – kontit lentelivät kuin paperinpalaset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiwania koetteli äskettäin vuoden voimakkaimmaksi kuvailtu supertaifuuni. Meranti-niminen myrsky iski maahan täydellä voimalla, ja sen tuulet puhalsivat pahimmillaan 300 kilometrin tuntivauhdin voimalla. 1.500 asukasta evakuoitiin ennen pahimman myrskyn nousua.

Taifuuni katkaisi sähköt yli 260.000 kodilta. Kiinassa valtion ilmatieteen keskus julisti maassa taifuunivaroituksen, koska aaltojen odotettiin kohoavan merellä jopa noin 8-13 metrin korkuisiksi.

Meranti on Länsi-Tyynenmeren voimakkain supertaifuuni sitten Filippiineillä tuhoa vuonna 2013 kylväneen Haiyanin. Myrskyn tuhovoima ikuistettiin videoiksi lukuisten taiwanilaisten toimesta. Karua kieltä puhuvat videot ja kuvat ovat sittemmin levinneet sosiaalisessa mediassa.