The Prodigy lainasi suomalaiskappaletta – Stara selvitti miten kaikki tapahtui

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Konemusiikin uranuurtaja The Prodigy yllätti taannoin Take Me To The Hospital -kappaleellaan monet suomalaiset, sillä siinä oli mukana ote suomalaisen Pepe Deluxen Salami Fever -kappaleesta. Stara tiedusteli nyt yhtyeen keulahahmo Liam Howlettilta mistä hän löysi suomalaiskappaleen ja miten hän päätyi lainaamaan sitä The Prodigyn kappaleessa.

– Minä pidän Pepe Deluxesta kovasti ja pidän myös tuosta kappaleesta. Olen pitänyt siitä jo pidemmän aikaa. Otin yhteyttä yhtyeeseen ja kerroin pitäväni kappaleen biitistä. Kun kirjoitimme Take Me To The Hospitalia minä käytin biittiä vain mallina, Liam Howlett kertoi Staran haastattelussa.

– Sitten jatkoin uusien osuuksien kirjoittamista kappaleeseen, ja tuo biitti pysyi mukana. Lopulta se alkoi tuntua osalta kappaletta. Kun otin Pepe Deluxen biitin lopulta pois, en enää löytänyt mitään yhtä hyvää tilalle. Sitten otin yhteyttä Pepe Deluxeen ja pyysin luvan saada käyttää sitä kappaleessamme. Hän piti kappaleesta ja pääsimme asiasta sopimukseen. Molemmat olivat tyytyväisiä.

The Prodigyn kappaleesta tuli hitti, joka on kuunneltu tähän mennessä yksin YouTubessa jo yli viisi miljoonaa kertaa.

The Prodigy – Take Me To The Hospital

Pepe Deluxe – Salami Fever

TAUSTA