Burpee-trendi leviää – keinusta tehtiin kuntoiluväline

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänä kesänä alkoi nousemaan uusi melko tapaturma-altis kuntoilutrendi, jossa käytetään keinua. Keinu-burpee on liikesarja, jossa hypätään henkilöä kohti keinuvan istuimen yli ja asetutaan nopeasti sen alle maahan makuulle, minkä jälkeen keinun istuin keinahtaa henkilön yli.

Keinu-burpeet vaativat liikkujalta harjoitusta, täsmällisyyttä ja täydellistä ajoitusta. Keinu-burpeet näyttävät hauskalta ja sujuvalta onnistuessaan, mutta verkkoon on alkanut kuitenkin ilmestymään myös videoita, joissa liikkujat ovat saaneet lähestulkoon traumat keinusta istuimen kolahdellessa heitä päähän.

Insider-sivuston julkaisemalla videolla nähdään miten keinu-burpeet suoritetaan oikein. Toisella videolla eräs nainen kokeilee kyseistä liikesarjaa kaverin kuvatessa ja sai nopeasti huomata, että keinu-burpeet eivät olekaan niin hauskoja kuin miltä ne aluksi näyttivät.