Petetyksi tulleet naiset hyötyvät erosta eniten

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parisuhteen päättyminen on aina kummallekin osapuolelle vaikeaa aikaa. Vielä vaikeammaksi tilanteen tekee se jos eroon on johtanut esimerkiksi pettäminen. Nyt Binghamtonin yliopistossa on tutkittu sitä miten ero vaikuttaa miehiin ja naisiin.

Tutkija Craig Morris on uudessa tutkimuksessaan halunnut selvittää miten ero vaikuttaa miehiin ja naisiin. Eroaminen voi olla traumaattista sekä miehille että naisille, mutta tutkimuksen mukaan vain naiset hyötyvät seuraavia suhteitaan ajatellen kipeästä erosta.

Tutkimuksissa on huomattu, että naisille eroaminen on henkisesti raskaampaa. Varsinkin petetyksi tulleet naiset tarvitsevat paljon aikaa toipuakseen erosta. Morrisin mukaan henkisesti kuluttava ero hyödyttää kuitenkin naisia tulevaisuuden suhteita ajatellen.

Mitä suurempi suru naisia oli eron jälkeen kohdannut sitä todennäköisemmin he pystyivät lähitulevaisuudessa muodostamaan toisen henkilön kanssa vielä paremman yhteyden.

Petetyksi tulleet naiset olivat eron jälkeen viisaampia ja vahvempia, ja heillä oli myös paremmat edellytykset onnistua seuraavassa suhteessaan. Miehiin edellisestä kumppanista eroaminen ei vaikuttanut eikä sillä ollut vaikutusta heidän tuleviin suhteisiinkaan.