Raivostuminen on aliarvostettua – kehittää usein raivostujaa ihmisenä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä voi raivostua ja tulistua muita ihmisiä helpommin ja nopeammin. Tällaiset ihmiset monesti korottavat ääntään ja antavat suuttumisen syyn näkyä ja kuulua suurin elein kaikille lähellä oleville. Mikäli raivostumisesta aiheutuvan reaktion pystyy kuitenkin hillitsemään, raivostuja voi itse yrittää hyötyä tästä tulisesta luonteenpiirteestään.

Tohtori Tim Lomasin uuden kirjan mukaan raivostujien hermostumisen voi aiheuttaa yleensä kaksi asiaa. Hermostuminen voi johtua siitä, että joku rakas ihminen satuttaa henkilöä syvästi. Raivostuminen voi johtua myös jostain arkipäiväisemmästä asiasta kuten jumittavasta tietokoneesta tai hitaasta liikenteestä.

Lomasin mukaan hermostumisesta voi ja kannattaa kuitenkin ottaa opikseen niin, että pyrkii sitä kautta kehittämään itseään. Tulistuessaan itse niin voimakkaasti kaikesta minkä kokee ympärillään vääräksi, kannattaa hermostujan tunnistaa kaikki suuttumusta aiheuttavat asiat ja yrittää itse toimia eri tavalla muita kohtaan.