Eräjorma tempaisi karhua turpaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Karhun ja ihmisen kohtaamiseen liittyvät uutiset kantautuvat yleensä Alaskasta, Kanadasta tai Venäjältä, jossa ollaan totuttu elämään näiden villieläinten kanssa. Toisinaan reviiriään puolustavat karhut hyökkäävät myös ihmisten kimppuun.

Nyt kanadalainen Jack Ballantune oli ollut retkeilemässä Saskatchewanissa, kun hän joutui yllättävän karhuhyökkäyksen kohteeksi. Mies oli nautiskellut nuotiopaikalla aamuyön pikkutunteina, kun kontio oli tepastellut lähelle ja iskenyt käpälällä miestä käsivarteen. Luonnosta nauttinut retkeilijä suuttui tästä.

44-vuotias huonokuuloinen erämies otti viinipullon käteensä ja iski sillä karhua. Sen jälkeen hän täräytti mesikämmentä nyrkillä kuonoon. Mies selvisi sairaalaan ja hänellä todettiin vain muutamia haavoja ja mustelmia sekä pientä sisäistä verenvuotoa, CBC uutisoi.