Hailey Baldwinille Instagram-tekstistä 150 000 dollarin korvausvaatimus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

19-vuotias mallikaunotar Hailey Baldwin päivittää tiuhaan tahtiin kauniita kuvia Instagram-tililleen. Yhden kuvan kuvatekstiin hän kirjoitti pitkän tekstin, jossa nainen kertoi ihmisten oikuttelusta, kasvamisesta, itsetutkiskelusta ja väärien tekojen myöntämisestä. Teksti ei kuitenkaan ollut alunperin hänen, minkä vuoksi hän on nyt saanut oikeusjutun niskoilleen.

Hailey Baldwin lainasi Instagram-kuvatekstissään kirjailija Melissa Molomon kirjoittaman Say What’s Real -nimisen teoksen tekstiä ilman, että merkitsi kirjailijan nimeä tekstin yhteydessä. Lehdet luulivat mielipiteen ja kirjoituksen olevan julkkiskaunottaren omia, minkä vuoksi tekstiä lainattiin myös uutissivustoilla Hailey Baldwinin lausumana.

Nyt kirjailija on nostanut oikeusjutun Instagram-kuvatekstin plagioimisesta Hailey Baldwinia vastaan. Baldwinin tulisi julkisesti korjata virheensä ja pyytää anteeksi kirjailijalta, minkä lisäksi mallilta vaaditaan Daily Mail -lehden mukaan jopa 150.000 dollarin korvauksia virheestään.