Paavin suosikkimanaaja on kuollut – manasi demonit pois 70 000 kertaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Roomalaiskatolilaisen kirkon manaaja Isä Gabriele Amorth on herättänyt pitkän uransa aikana paljon huomiota ympäri maailmaa. Huimasta manaustahdistaan tunnetuksi tullut pappi on nyt kuollut 91-vuotiaana. Miehen kerrotaan mananneen peräti 70.000 kertaa 30-vuotisen uran aikana.

Isä Amorth on kertonut, että paholainen on keskuudessamme. Hänen mukaansa demonit ovat riivanneet muun muassa Adolf Hitleria ja Josef Stalinia. Paavin ykkösmanaajan mukaan aikamme ilmiöt, kuten jooga ja Harry Potter, ovat myös Saatanan aikaansaannoksia ja mustan magian harjoittamista, Mirror uutisoi.

Katolista kirkkoa ravistelleet seksiskandaalit ovat niin ikään Paholaisen työtä. Perjantaina menehtynyt manaaja tunnettiin humoristisena miehenä, joka muuttui eksorkismin aikana voimakastahtoiseksi persoonaksi. Katolinen kirkko on tiettävästi harjoittanut pahojen henkien karkottamista asiaan vihkiytyneiden pappien johdolla. Yksinkertaisimmillaan manauksessa vedotaan Jumalaan tai Kristukseen, jonka avulla riivaajaa käsketään poistumaan.