Salakuljettajien uusi ase: Valtava huumelinko ampuu rajan yli

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huumeita salakuljetetaan valtioiden rajojen yli mitä erikoisemmilla keinoilla. Nyt Meksikon viranomaiset ovat takavarikoineet yli kolmimetrisen singon, jonka uskotaan olleen käytössä huumeiden toimittamiseen.

Poliisit löysivät singon heinäkuussa varastetuksi ilmoitetun pakettiauton takaosasta. Laite koostui ilmakompressorista, moottorista, ilmatankista ja noin kolmimetrisestä putkesta. Viranomaiset uskovat, että laitteella ammuttiin huumeita Meksikon ja Yhdysvaltojen rajan yli.

Pakettiautoa oli muokattu niin, että huumeiden ampuminen onnistui suoraan ajoneuvon sisältä käsin. The Washington Post -lehden mukaan sinko löydettiin läheltä Arizonan Douglasin kaupungin ja Meksikon välistä rajaa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen viranomaisten takavarikoima vastaava laite. Aikaisemmin huumeita on toimitettu maiden rajojen yli esimerkiksi katapulteilla ja lava-autoon asennetulla tykillä.