Kultainen vessanpönttö Guggenheimin vetonaula – arvo yli miljoonan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että Kanye Westin ja Kim Kardashianin omistamaan Bel Airin kotiin tilattiin kullattuja wc-istuimia. Nyt kaikki taiteen ystävät pääsevät tekemään tarpeensa kuin ökyrikkaat julkkikset, sillä New Yorkin Guggenheimin taidemuseossa on esillä toimiva ja kultainen vessanpönttö.

Taiteilija Maurizio Cattelanin luoma teos on osuvasti nimeltään America. Cattelan korvasi yhden museon yleisökäymälän toileteista 18-karaatin versiolla. Kultainen vessanpönttö on liitetty viemäriverkostoon ja kokonaan yleisön käytössä.

Kultaisen wc-istuimen arvo on yli miljoona euroa. Museon pääsymaksu on kuitenkin vain 15 dollaria, joten ihmiset pääsevät testaamaan järjettömästi pröystäilevää pyttyä huokeaan hintaan. Vessa tulee puhdistaa jokaisen käytön jälkeen ja se on jatkuvassa vartijoiden valvonnassa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat