Ihmisen tylsistyminen on hyvästä – tutkija paljasti miksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tylsyyden tunteminen ei ole aina mukavaa. Tylsistynyt ihminen voi tuntea olonsa hieman alakuloiseksi kaivatessaan jotakin tekemistä itselleen. Tutkijan mukaan aikuisten tulisi kuitenkin välillä hakeutua tilanteisiin, joissa he tietävät tylsistyvänsä, koska tylsyys ruokkii luovuutta.

Tylsyyden on kerrottu olevan aika ajoin pienille lapsille hyväksi, koska se saa heidät keksimään omia leikkejä. Tutkimusten mukaan tylsyys kehittää vielä aikuisten ihmistenkin aivoja saaden ihmiset luovempaan tilaan, jossa mielikuvitus laukkaa vapaammin.

Tutkija Tim Lomas kertoi Daily Mail -lehdelle, että tylsistynyt mieli vapauttaa aivoista kapasiteettia uuden luomiseen ja esimerkiksi vanhojen ongelmien ja pulmien ratkomiseen. Tylsistyminen kehittää ajattelukykyä, taiteellista näkemystä ja ihmisen kuvaa itsestään.

Ihmisten tulisikin aika ajoin malttaa kulkea esimerkiksi junamatka ilman viihdykkeitä, mikä voi saada ihmisen tylsistymään ja samalla kehittämään itseään monilla eri osa-alueilla.