Tutkimus paljasti: Tatuoituja työntekijöitä kannattaa palkata

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aikoinaan tatuointeja nähtiin lähinnä merimiehillä ja vankilassa olleilla rikollisilla. Tästä syystä tatuoinneista aiheutunut mielikuva on tietyillä aloilla ollut pitkään negatiivinen, minkä vuoksi näkyvillä olevat tatuoinnit ovatkin voineet olla työpaikan saamisen esteenä.

Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan jo viidesosalla aikuisista on tatuointeja. Alle 40-vuotiaista puhuttaessa luku on vieläkin suurempi. Tatuointien yleisyydestä huolimatta osa työpaikoista voi edelleen syrjiä hakijoita, joilla on näkyvillä paikoilla tatuointeja.

Tutkimuksen mukaan tällainen rajoitus voi saada lopulta yritykset menettämään potentiaalisimmat työntekijät.

Tutkija Andrew Timming kertoi Stylist-lehden mukaan, että konservatiiviset ajatusmallit tulevat toki hyvin pian muuttumaan, kun kaikki nuorena tatuointeja ottaneet saavuttavat keski-iän.

Ennen tätä eri alojen tulisi kuitenkin jo tiedostaa se, että tatuoinnit kertovat nykyään monista positiivisista asioista kuten luovuudesta, omaperäisyydestä, taiteellisuudesta ja itsevarmuudesta. Tällaisista ominaisuuksista työntekijöissä moni työpaikka voisi hyötyä.