Google julkaisi Allo-viestisovelluksen – hyvästit yksityisyydensuojalle

Digi Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Sosiaalisen median ja älypuhelinten yleistymisen myötä tekstiviestintä on siirtynyt koko ajan voimakkaammin eri sovelluksiin, kuten WhatsAppiin ja Facebookin Messengeriin. Nyt markkinoille on tullut myös Googlen oma viestisovellus Allo, joka haastaa muut vastaavat sovellukset.

Kilpailevista sovelluksista erityisesti WhatsApp korostaa, että kaikki sen viestit tallennetaan salatussa muodossa. Myös esimerkiksi Apple on ollut tiukkana yksityisyydensuojan kanssa, eikä se suostunut taannoin luovuttamaan tietoja edes Yhdysvaltojen liittovaltion poliisille.

Viime kesänä Google puolestaan ilmoitti, että Allo ei tule tallentamaan käyttäjien viestejä salaamattomana, mutta totuus asiassa onkin aivan toinen. Incognito-tilaa lukuunottamatta Google nimittäin tallentaa viestit palvelimilleen, joista sen muut palvelut voivat lukea ja tulkita viestejä tarjotakseen kuluttajalle monipuolisempia palveluja.

Vice-mediatalon Motherboard varoitti jo aiemmin asiasta ja kehotti olemaan käyttämättä Alloa lainkaan, koska Google saa käyttäjästä sovelluksen kautta valtavasti tietoa, jota se voi käyttää vapaasti muissa palveluissaan. Huolestuttavinta on kuitenkin se, että Google luovuttaa näitä tietoja myös viranomaisille.