Huippusuosittu Parasta ennen -radioshow lopetetaan: ”Oikea hetki pistää pillit pussiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimpien radio-ohjelmien joukkoon jo vuosien ajan lukeutunut YleX-kanavan Parasta ennen -radioshow lopetetaan. Asiasta kertoi Staralle ohjelman isäntä Matti Airaksinen, joka jatkaa samalla radiokanavalla Disko 2000 -ohjelman peräsimessä.

– Tämä voi olla monille surullinen juttu, mutta kaikki ei voi jatkua loputtomasti. Minulla on fiilis, että olen nyt antanut kaikkeni radio-ohjelmalle ja sitä ympäröivälle ilmiölle, joka on kasvanut käsi kädessä radio-ohjelman kanssa, Matti Airaksinen kertoi Staralle.

Suomen suosituinta ysärimusiikin ohjelmaa on esitetty tammikuusta 2007 saakka, joten Parasta ennen -ohjelma lopetetaan nyt peräti kymmenen vuoden urakan jälkeen.

– Olen ollut kovin epäitsekäs ja nyt olen kerrankin itsekäs. Ensimmäistä ja viimeistä kertaa urani aikana. On kiva lopettaa ohjelma, kun se on vielä relevantti. Kuten 90-luku myös Parasta ennen kesti tasan 10 vuotta. Se on poikkeuksellisen pitkä elinkaari radio-ohjelmalle.

– Olen todella ylpeä siitä mitä on saavutettu, mutta nyt on oikea hetki pistää pillit pussiin. Tämä on ollut minulla mielessä jo pitkään. Minulla on ollut ajatus, että pannaan ohjelma pakettiin, mutta epäitsekkyys on ajanut edelle. Ohjelma on ollut todella suosittu ja sitä on ollut mielenkiintoista tehdä, Airaksinen kertoi.