Nyt se tapahtui! Tuhannen gigan muistikortti esiteltiin

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksassa järjestetyillä Photokina 2016 -valokuvausmessuilla esiteltiin tällä viikolla uusin SanDiskin muistikortti. Prototyyppi tarjoaa ennennäkemättömän suuren tallennustilan – kokonaisen teran. Kauas on tultu siitä, kun käytössä oli ainoastaan muutaman sadan kilotavun kokoisia diskettejä.

SanDisk tiedottaa uudesta tuhannen gigatavun kokoisesta muistikortista. Yritys on valmistanut muistikortteja 16 vuotta, ja sen ensimmäinen tuote oli kooltaan 64 megatavua. Nyt esitelty yhden teratavun muistikapasiteetin kortti on fyysisesti tismalleen samankokoinen.

Kortti soveltuu erityisesti kuvausalalle, jossa muistikapasiteetin rajallisuus on toisinaan muodostunut ongelmaksi. Etenkin korkearesoluutioiset sisällöt, virtuaaliset toiminnot ja 360-asteen videot vievät suunnattomasti tilaa.

Vielä muutama vuosi sitten teran kokoisia SD-kortteja pidettiin futuristisina haaveina. Tuotteen julkaisupäivää tai hintaa ei ole vielä paljastettu. Nykyisin suurimman kapasiteetin omaa 512 gigatavun kokoinen SD-kortti, joka maksaa noin 300 euroa.