Erilainen lomareissu – tutustu Fukushimaan suojapuvussa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilaisessa Fukushiman ydinvoimalassa tapahtui tuhoisa onnettomuus 11. maaliskuuta 2011. Onnettomuuden aiheutti Sendain maajäristyksen synnyttämä tsunami. Voimalan ympäriltä evakuoitiin 20 kilometrin kokoinen alue.

Nyt japanilainen ”mustia matkoja” järjestävä matkatoimisto NPO Nomado on päättänyt toteuttaa turistimatkoja onnettomuusalueen liepeille. Opastetut kierrokset vievät matkailijat Fukushiman lähikaupunki Minamisomaan. Ideana on, että ihmiset pääsevät näkemään ydinonnettomuuden vaikutuksia aidoissa olosuhteissa. Samankaltaisia matkoja järjestetään myös Tsernobyliin.

Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuus tapahtui 30 vuotta sitten. Fukushimasta on kulunut vain viisi vuotta. NPO Nomado -matkatoimiston johtaja Hiroshi Miura vakuuttaa, että Fukushiman lähistöllä voi vierailla radioaktiiviselta säteilyltä suojaavassa puvussa. Japanin viranomaiset eivät kuitenkaan suosittele katastrofialueelle menemistä, Mirror uutisoi.