Huippukokkien vinkit herkkuihin – muista nämä ruoanlaitossa!

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kotona kokkaavat saattavat sortua välillä siihen, että tekevät päivästä toiseen samanlaisia arkiruokia kotonaan. Uuden kokeileminen voi epäilyttää, koska reseptien seuraaminen tuntuu ajatuksena hankalalta.

Kaikki eivät edes reseptin ohjeiden noudattamisesta huolimatta onnistu aterian tekemisessä. Nyt Daily Mail julkaisi huippukokkien antamat parhaat neuvot, joiden avulla kotikokit voivat parantaa ruoanlaittotaitojaan.

1. Noudata reseptiä

Moni korvaa limemehun valmiiksi puristetulla sitruunamehulla, vaihtaa annoksesta proteiinin ja jättää yrtit pois kokonaan, koska niitä ei satu kaapista löytymään. Tämän jälkeen ihmetellään kun ruoka ei maistukaan hyvältä. Kannattaa aina valita tehtäväksi sellainen resepti, jonka raaka-aineet pystyy hankkimaan.

2. Lue resepti huolella läpi

Lue resepti pariin otteeseen läpi ennen kuin aloitat kokkaamisen. Keskellä reseptiä lukevat lauseet: ”Anna hautua yön yli” tai ”Marinoi jääkaapissa neljä tuntia” saattavat olla juuri se tekijä, joka tekee ruoasta sellaisen kuin sen pitäisi olla. Huolimattomuusvirheet ovat yleisimpiä syitä siihen, että perhe päätyy lopulta tilaamaan pizzan kotiin.

3. Lämmitä ja kiehauta kunnolla

Lämmitä uuni aina vaadittuun lämpötilaan ennen kuin laitat mitään kypsymään sinne. Paistinpannu tulee myös lämmittää aina kuumaksi ennen kuin siihen voi laittaa lihan. Sama ajatus pätee veteen, jonka tulee olla aina kiehuvaa ennen kuin sinne lisätään esimerkiksi riisi tai pasta.

4. Lisää happoa

Jos annoksessa on hyvä määrä suolaa ja pippuria, mutta siitä tuntuu silti puuttuvan jotain, lisää siihen sitruunaa, etikkaa, valkoviiniä tai jotakin muuta happoa antavaa. Suolan, pippurin ja makeuden ollessa tasapainossa happo saattaa olla juuri se asia mikä puuttuu.

5. Muista suola

Jos ruoka tuoksuu hyvältä, mutta maistuu mauttomalta, se kaipaa ripauksen suolaa.