Teinitytön sähkökitarointi nousi jättihitiksi – tätä moni ei tee perässä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ludwig van Beethoven sävelsi Kuutamosonaatin vuonna 1801 rakastamalleen naiselle, 17-vuotiaalle kreivitär Giulietta Guicciardille. Teos on sävelletty pianolle. Nyt Tina S. -niminen neitokainen tulkitsee sonaatin kolmannen osan sähkökitaralla.

Kitaristi Tina S. on yhtä vanha kuin teoksen vastaanottanut neitokainen yli 200 vuotta sitten. Sähkökitaraansa taidokkaasti näppäilevä tyttö häkellyttää netinkäyttäjiä sorminäppäryydellään, sillä teini soittaa paremmin kitaraa kuin osa 40 vuotta lavoja kiertäneistä ammattimuusikoista. Video leviää viraalina netissä.

Osa YouTube-kommentoijista naurahtaa, että heille oli maailman isoin asia soittaa teininä Deep Purplea. Tina S. soittaa yhtä aikamme suurinta klassisen musiikin sonaattia. Nuoren naisen videot ovat saaneet miljoonayleisön lähes joka kerta julkaisemisen jälkeen.