Google tuo langattomat nettiyhteydet julkisille paikoille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Google haluaa pitää huolen siitä, että yhä useammilla ihmisillä on mahdollisuus päästä internetiin. Yhtiö pyrkii tähän uuden Google Station -hankkeen avulla.

Googlen suunnitelmissa on mahdollistaa nopeaksi, turvalliseksi ja helpoksi kuvaillun WLAN-yhteyden tarjoaminen julkisilla paikoilla, kuten bussipysäkeillä, kahviloissa, ostoskeskuksissa ja kouluissa. Teknologiajätti aikoo antaa yrityksille ja organisaatioille mahdollisuuden Google Station -yhteyden mahdollistamiseksi ilmaiseksi, maksua vastaan tai mainosrahoitteisesti.

Google on aikaisemmin tarjonnut ilmaisia wi-fi -yhteyksiä Intian rautatieasemilla yhteistyönä India Railwaysin kanssa. Yhtiön blogin mukaan projektin myötä noin 15 000 Intian asukasta on päässyt ensi kertaa internetiin. Nyt Googlen tavoitteena on mahdollistaa sama kansainvälisellä skaalalla.