Lidl aloittaa edullisten laatuviinien myynnin – Suomessa voidaan vain haaveilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomi poikkeaa oleellisesti muista Euroopan maista, koska maassamme ei ole mahdollista ostaa laadukkaita viinejä ruokapöytään päivittäistavarakaupoista. Alkon monopoliasema on hyväksytty EU-oikeudessa. Muualla maailmalla laadukkaita viinejä saa kioskeista tai jopa Lidl-kaupasta.

Daily Mail uutisoi Lidl-kauppaketjun uusimmasta kokoelmasta, johon kuuluvat edulliset, mutta laadukkaat viinit. French Wine Cellar -ryhmän tuotteita myydään Euroopassa kuluttajille huokeaan hintaan. Lidlin viinit päihittävät tiedotteiden mukaan jopa satojen eurojen arvoisia luksusviinejä, vaikka niiden hintalappu on alle kymmenen euroa.

Lidlin viinit on peräisin Ranskan Bordeauxin alueelta. Saksalaisen kauppaketjun mukaan heidän viinivalikoimansa on sijoittunut makutesteissä erinomaisesti. Kolme viinimestaria on antanut halpatuotteille 80-90 pistettä sadasta. Suomessa ruokakaupoista voi ostaa vain mietoja panimotuotteita.