Hyvästi Sveitsin armeijan linkkuveitsi – nyt tulee tosimiesten monitoimivyö

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sveitsin armeijan upseerien käyttämille kääntöveitsille on tullut haastaja yllättävältä taholta, kun markkinoille raivaa tilaansa Wazoo-yrityksen monitoimivyö. The Cache Belt -nimisessä vyössä voi olla jopa 24 erilaista työkalua aina ilmastointiteipistä kalastusvälineisiin.

Matka- ja seikkailuvyö hakee parhaillaan rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla. Kampanja on saavuttanut muutamassa päivässä 7.500 dollarin tavoitteensa yli kymmenkertaisesti, joten tuotteelle lienee kysyntää. Amerikkalaisvalmisteisessa nailonvyössä on erilaisia varustepakettivaihtoehtoja. Vyössä voi olla muun muassa pullonavaaja, hakaneuloja, pilli, veitsi, taskulamppu, laastareita ja peili.

Vyön keksijät vakuuttavat, että seikkailuvälineen avulla pärjää kaikkialla aina Borneon viidakosta Amsterdamin kaduille. Perinteisempi Sveitsin armeijan linkkuveitsi on maailmanlaajuisesti tunnettu monityökalu, jossa yhdessä taskuveitsessä on useita eri toimintoja. Perinteinen taskutyökalu sisältää veitsen lisäksi sakset, kynsiviilan ja pinsetit. Uusimmissa malleissa on myös USB-tikku.