Internetin vihatuin mies kerää rahaa – myytävänä lyönti kasvoihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Turing Pharmaceuticals -yhtiön toimitusjohtaja Martin Shkreli nousi nopeasti yhdeksi internetin vihatuimmista miehistä ostaessaan AIDS-lääkkeen patentin ja nostettuaan lääkkeen hintaa 5.000 prosentilla. Nyt hän kerää sosiaalisessa mediassa rahaa huutokaupan avulla. Mies huutokauppaa hänen kasvoihinsa osuvaa lyöntiä.

Martin Shkreli haluaa kerätä rahaa hänen ystävänsä pojalle. Ystävä on jo menehtynyt ja jättänyt jälkeensä nuoren pojan, joka on juuri selviytynyt syövästä. Shkreli keksi laittaa pystyyn rahan keräämistä varten huutokaupan, jossa hän myy sitä, että korkeimman summan huutanut saa lyödä häntä kasvoihin nyrkillä tai avokämmenellä.

Shkreli taitaa tietää olevansa vihattu mies, koska osasi tarjota sellaisen asian huutokaupattavaksi, että se on onnistunut keräämään jo paljon huomiota. Mies julkaisi 27. syyskuuta, että kaksi eniten huutanutta ovat tarjonneet hänen lyömisestään jo 78.000 ja 25.500 dollaria.