Mies ui luvatta manaattien kanssa – joutui vankilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Manaatit ovat suurikokoisia vedessä eläviä nisäkkäitä, jotka viihtyvät erityisesti matalilla suistoalueilla. Ihmiset ovat pienentäneet lajin luonnollista elintilaa rannikkoja asuttamalla. Nyt eräs älypää päätti kokeilla manaattien kanssa uimista.

Manaatit voivat kasvaa neljä metriä pitkiksi ja puoli tonnia painaviksi. Laji on määritelty uhanalaisluokitukseltaan vaarantuneeksi. Yhdysvaltojen kalastus- ja villieläinhoitolaitoksen viranomaiset eivät olleet innoissaan nähdessään floridalaisen miehen uivan uhanalaisen manaatin seurassa.

Vedessä polskutellut James Roy Massengale Jr. -niminen mies viis välitti viranomaisista tai niiden kehoituksista. Uhmakas mies huusi, että puistovartija voisi viedä hänet vaikka vankilaan. Niin vartija myös teki. Massengale pidätettiin eläintä häiritsevän käyttäytymisen takia ja hän odottaa tuomiotaan kaltereiden takana. Kannattiko kiusata manaattia, kannattiko?