Lontoon uusi veistos jakaa mielipiteitä – peukalo vai penis?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoossa paljastettiin taannoin suurikokoinen, asukkaiden mielipiteitä jakava veistos. Toisten mielestä se huokuu positiivisuutta ja hyvää mieltä, toisten mielestä veistos on taas ruma ja epäilyttävän fallisen muotoinen.

Peukkua näyttävää jättiläismäistä kättä esittävä patsas esiteltiin Trafalgarin aukiolle kokoontuneille ihmisille torstaina. David Shrigleyn luoma, seitsemän metriä korkea bronssinen veistos kantaa Telegraph-lehden mukaan nimeä Really good, eli Erittäin hyvä. Teoksen saama vastaanotto on jakautunut jyrkästi sosiaalisessa mediassa.

Osa Lontoolaisista kiittää teosta, jolla pyritään luomaan positiivista ilmapiiriä synkkinäkin aikoina. Toiset taas pitivät sitä rumana rahanhaaskauksena. Sekä teosta kehuneista että vihanneista monet kommentoivat käden pitkän peukalon muistuttavan epäilyttävästi penistä.