Googlen tulevan älypuhelimen tiedot vuotivat verkkoon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google on jo jonkin aikaa huhuttu tuovan markkinoille ikioman uuden älypuhelinmallinsa, joka ei olisi osa aikaisempaa Nexus-mallistoa. Laitteen julkistus oli tarkoitus tapahtua tiistaina, mutta Pixel-nimisen puhelimen tiedot vuotivat verkkoon jo etukäteen.

Vuodon takana oli ilmeisesti vahinko, sillä brittiläinen kauppaketju Carphone Warehouse jakoi Pixelin tuotesivut verkkoon jo ennen virallista julkistusta. Yritys poisti sivut nopeasti, mutta puhelimen tiedot lähtivät leviämään nopeasti sosiaalisesssa mediassa.

Google Pixel on varustettu 5 tuuman Full HD AMOLED -näytöllä, Snapdragon 821 -prosessorilla, 2 770 milliampeeritunnin akulla ja 4GB RAM-muistilla. Puhelimessa on 12 megapikselin normikamera ja etupuolella 8 megapikselin selfiekamera. Pixeliä tullaan myymään sekä 32 että 128 GB:n tallennustilalla.

Pixel XL eroaa perusversiosta 5,5 tuuman QHD-tasoisella AMOLED -näytöllä ja 3 450 ampeeritunnin akulla. Kummassakin laitteessa on sormenjälkitunnistin ja USB Type C -liitäntä. Android Police -sivuston mukaan puhelimet toimivat Android Nougat 7.1 -käyttöjärjestelmällä.