Luksussipseissä maistuu tryffeli ja samppanja

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perunalastuja, eli sipsejä pidetään yleensä pelkästään harvakseltaan nautittuna naposteltavana, vaikka Britanniassa ja Yhdysvalloissa lastuja suositaan myös päivittäisenä välipalana. Perinteisimmät makuvaihtoehdot ovat kaiketi grillimaustetut ja sipuliaromilla vahvennetut sipsit.

Brittiläinen perheyritys Savoursmiths tuo markkinoille neljä perunalastujen luksusmakua. Käsintehdyissä laatusipseissä maistuu neljä eri makumaailmaa aina tryffeleistä portviiniin ja wagyu-lihasta samppanjaan. Pienissä pusseissa olevat kombinaatiot on tarkoitettu hienostuneisiin vaihtoehtoihin mieltyneille kuluttajille.

Perunalastujen makukavalkadi on koko maailman mittakaavalla suuri. Olemme kertoneet muun muassa avokadosalaatin, pekonijuustomakaronin ja brie-juuston makuisista sipseistä. Erikoisempien makujen maailmaa puolestaan edustavat borssikeiton ja cappuccinon makuaromeilla maustetut perunalastut.