BUK-ohjuslavetin näköinen lasten sänky ihmetyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäläinen huonekaluvalmistaja CaroBus on noussut otsikoihin militaristisen lastensänkynsä ansiosta. Sänky on nimittäin tehty näyttämään BUK-ilmatorjuntajärjestelmältä. Maastonvihreä sänky on koristeltu Venäjän lipuilla, ja siinä on ohjuslaukaisimen tapaan nouseva paneeli.

Pietarilaisyrityksen valmistamaa sänkyä myydään Independent-lehden mukaan 11.000 ruplan, eli hieman alle 160 euron hintaan. CaroBusin johtaja Anton Koppel ei näe kohua herättänyttä lastensänkyä ongelmallisena.

– En näe mitään outoa tämän kaltaisessa sängyssä. Joistain lapsista tulee lääkäreitä, joistain pankkiireja ja joistain sotilaita, Anton Koppel kuvailee venäläiselle Fontanka-sivustolle.

BUK-ilmatorjuntajärjestelmän näköinen sänky on nostattanut kohua etenkin Malaysia Airlinesin vuonna 2014 Itä-Ukrainassa maahan syöksyneen koneen tutkintaan liittyvien tuoreiden uutisten valossa. Hollantilaisjohtoisen kansainvälisen rikostutkintaryhmän päätelmän mukaan mukaan lento MH17 ammuttiin venäläisellä BUK-ilmatorjuntaohjuksella.