Facebook avasi kauppapaikan – haastaa osta ja myy -sivustot

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset osta ja myy -ryhmät ovat jo nyt suosittuja Facebookissa, mutta pian kauppojen tekeminen yhteisöpalvelussa saattaa olla entistä helpompaa. Facebook on nimittäin haastamassa uudella ominaisuudellaan Ebayn ja Huuto.netin kaltaiset palvelut.

Marketplace-ominaisuus mahdollistaa tuotteiden helpon myynnin ja ostamisen Facebookin älypuhelinsovelluksessa. Yhteisöpalvelu tulee ehdottamaan osiossa käyttäjälle lähialueilla myytäviä tuotteita, joista se uskoo hänen olevan kiinnostunut. Käyttäjä voi tietenkin myös etsiä tiettyjä tuotteita ja selailla eri kategorioita.

Facebookin mukaan Marketplace julkaistaan Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa asuville Facebook-käyttäjille. Ominaisuus ilmaantuu kyseisissä maissa asuville yli 18-vuotiaille lähipäivien aikana.